Connect with us

Hi, what are you looking for?

Worldwide

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale, ce urmează acum?

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale, ce urmează acum?

Joe  Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte ale Statelor Unite ale Americii.

După 4 zile în care susținătorii lui Donald Trump și ai lui Joe Biden au stat cu sufletul la gură, sâmbătă a fost anunțat rezultatul mult așteptat.

Acesta își va prelua oficial funcția începând cu data de 20 Ianuarie 2021.

Imediat cum s-au aflat rezultatele, viitorul președinte a scris o postare pe twitter pentru a mulțumi tuturor celor care l-au ales sau nu.

”America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii – chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Biden pe Twitter.

„Este timpul să lăsăm furia și retorica aprinsă în urmă și să venim împreună”, a mai adăugat acesta.

El devine și cel în vârstă președinte al Statelor Unite, având vârsta de 77 de ani.

Și președintele României, Klaus Iohannis și-a dorit să îl felicite pe viitorul presședinte al Statelor Unite printr-o postare pe Twitter.

Advertisement. Scroll to continue reading.

„Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aştept cu nerăbdare să consolidăm în continuare puternicul şi dinamicul nostru Parteneriat Strategic în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea şi rezistenţa comunităţii noastre transatlantice”, a scris acesta pe contul său.

Dar lista persoanelor care se bucură de victoria lui Biden nu se oprește aici.

Se pare că acesta este destul de apreciat și dorit de cetățenii americani, având în vedere că mulți s-au grabit să îl felicite pentru această realizare.

„Nu aş putea fi mai mândru să-i felicit pe următorul nostru preşedinte, Joe Biden, şi pe următoarea noastră primă doamnă, Jill Biden”.Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie pentru a fi preşedinte şi se poartă deja aşa, pentru că, atunci când va intra în Casa Albă în ianuarie, se va confrunta cu o serie de provocări extraordinare pe care niciun preşedinte nu le are – o pandemie dezlănţuită, o economie şi un sistem de justiţie inegal, o democraţie în pericol şi un climat în pericol”, a scris pe Twitter Barack Obama, fostul președinte ale Statelor Unite ale Americii.

Însă, cei mai nemulțumiți de rezultate sunt evident Donald Trump și soția sa, Melania Trump care a dorit să facă la rândul ei o postare publică despre presupusele voturi ilegale.

„Poporul american merită alegeri corecte. Orice vot legal – nu ilegal – trebuie să fie numărat. Trebuie să protejăm democrația prin transparență totală”, a scris aceasta pe contul personal de Twitter.

Trump este de parere ca voturile au fost falsificate, și că Biden se grăbește să pozeze în mod fals drept câștigător.

Deasemenea, tot Donald Trump a adăugat că începând de astăzi acționează în instanță.

„Observatorii nu au fost lăsați în sălile unde se face numărarea voturilor. Eu am câștigat alegerile! Am 71.000.000 de voturi legale. S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noștri au fost împiedicați să le vadă. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Milioane de voturi prin corespondență au fost trimise unor oameni care niciodată nu le ceruseră măcar!”, a afirmat Donald Trump, vizibil afectat de situația actuală.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Însă, chiar mesajul său a fost marcat de Twitter ca fiind unul îndoielnic (!Claim about election fraud is disputed) ca multe alte mesaje ale sale, postate în ultimele zile.

Twitter menționează că a fost luată această măsură pentru că încă nu s-a dovedit nicio fraudă electorală.

Se zvonește faptul că inclusiv soția actualului președinte, Melania Trump, l-a rugat pe acesta să accepte înfrângerea, înainte de a face acea postare pe Twitter.

Însă totul rămâne la nivel de zvonuri, pentru că nu a fost confirmat nimic de acest gen.

Rămâne de văzut dacă Donald Trump va lua cu adevărat măsuri împotriva așa ziselor „voturi ilegale”, dar și dacă va avea câștig de cauză.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...