Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tech

Google trends: Cele mai populare căutări de pe Google în 2020

Anul 2020 este cu siguranță unul de neuitat.

Este anul care ne-a marcat pe toți, care a schimbat obiceiurile multora și chiar și modul de gandi, de a ne comporta și de a simți.

Cu alte cuvinte, acest an ne-a schimbat cu totul.

Ne-a determinat să ne focusăm atenția mai mult asupra noastră și asupra sănătății noastre decât asupra lucrurilor minore.

Însă, deși am putea crede că cele mai căutate lucruri de pe Google au fost legate de virusul COVID-19, ei bine nu este deloc așa.

Cele mai multe căutari pe Google, la nivel global, în anul 2020 au fost legate defapt de alegerea președintelui din Statele Unite ale Americii.

Acest eveniment de mare amploare a stârnit bârfe și controverse la nivel mondial, fiind difuzat pe toate canalele televiziunilor din întreaga lume, și a ținut prima pagină a ziarelor, dar și topul căutărilor Google

Bineînțeles, deși nu au fost pe primul loc în ceea ce privește interesul internauților, nici știrile și articolele legate de Covid-19 nu au fost neglijate.

Astfel, articolele de presă legate de virusul Covid 19 și pandemia provocată de acesta au constituit locul 2 în topul căutărilor pe Google la nivel mondial.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pe locul 3 au fost căutarile legate de moartea legendarului baschetbalist Kobe Bryant.

Acesta a decedat pe data de 26 Ianuarie 2020 într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei.

Alături de el a mai fost și fiica lui, Gianna Maria Onore, dar și alte 7 persoane, cu toții fiind declarați decedați.

Moartea celor aflați la bordul elicopterului a șocat o lume întreagă și, deși a trecut aproape 1 an, oamenii încă mai caută pe Google informații legate de viața pasagerilor decedați.

Pe locul 4 la nivel mondial s-au clasat căutările legate de știri de actualitate în ceea ce privește virusul Covid 19 și de pandemia provocată de acestă.

Iar pe locul 5 în Google Trends la nivel mondial se află și căutările legate de simptomele pe care le pot avea oamenii când se infectează cu virusul SarS-Cov-2.

În ceea ce privește topul căutărilor în România, românii au generat interes pentru formularul STS și pentru declarația pe propria raspundere.

Pe lângă acestea, românii au mai cautat și despre ce înseamna coronavirus, unde își are originea, dar și despre ce este pandemia și starea de urgenta.

Pentru că de mai mult de jumătate de an este obligatorie purtarea măștii atât în spațiile deschise, cât și în cele inchise, românii au fost foarte interesați de cum se pune corect masca și cum ar trebui purtată.

Advertisement. Scroll to continue reading.

„Deşi coronavirusul a fost în centrul atenţiei, şi-au găsit loc între căutările românilor şi subiectele de interes major ale anului 2020, precum alegerile din Statele Unite ale Americii sau Black Friday. Alegerile din SUA au fost în topul celor mai populare căutări, iar românii nu au uitat să caute ‘când este Black Friday 2020’. Între filme, cele mai populare în căutările românilor pe Google în 2020 au fost titlul polonez 365 dni, comedia autohtonă ‘Miami bici’ şi Contagion, un film devenit popular odată cu pandemia COVID-19. Românii au gătit mai mult anul acesta, iar cele mai căutate reţete sunt cele de gogoşi, banana bread şi pâine. La capitolul diete, locul 1 de anul acesta este o noutate a topurilor celor mai căutate diete pe Google din ultimii ani, dieta Sirtfood, iar dintre evenimentele sportive marile turnee de tenis sunt şi anul acesta cele mai căutate”, a fost menționat în statistica Google.

„Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. De asemenea, a fost eliminat spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile”, au mai adăugat reprezentanții Google.

Pe lângă evenimentele de mare amploare, românii au mai căutat informații și despre evenimentele sportive și din domeniul tehnologiei.

Google a fost fondat în anul 1998 de Larry Page si Sergey Brin, și în momentul de față compania are 50.000 de angajați în întreaga lume și pune la dispozitive utilizatorilor o gamă largă de produse și platforme precum Google Chrome, Youtube, Gmail, Maps, Ads si multe altele.

 

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...