Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tech

Top telefoane pentru seniori

În timp ce majoritatea tinerilor fug după ultimele modele de Iphone, seniorii își doresc telefoane ieftine, cu sisteme de operare simple și cu baterii cu autonomie cât mai mare.

Astea sunt singurele caracteristici ale unui telefon care contează pentru seniori.

Motivele sunt simple.

Toți au crescut într-o perioadă în care lipseau cu desăvârșire telefoanele, tabletele, laptopurile și chiar și televizoarele.

S-au nascut înainte de boom-ul tehnologic din ziua de azi , iar asta i-a facut să nu acorde atât de multă importanță telefoanelor, ci să le foloseasca doar în caz de nevoie.

Deasemenea, această dorință de a avea un telefon cât mai simplu și cu o interfață cât mai ușor de folosit este determinată și de înaintarea în vârstă.

Proritățile ni se schimbă odată cu vârsta și device-urile pe care și le doresc tinerii între 20-30 de ani nu sunt și cele pe care și le doresc oamenii mai în vârstă.

În România gama de telefoane destinate celor mai în vârstă este mult mai mică în comparație cu restul Europei.

Cel puțin în magazinele online, în prezent, sunt șanse foarte mici să mai găsești un telefon ieftin, dedicat seniorilor pentru că acestea nu aduc vânzări atât de mari și astfel sunt considerate inutile.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iar dacă nu cu mult timp în urmă operatorii de telefonie mobile aveau game întregi de telefoane “ cu butoane”, pentru a-i atrage și pe cei mai în vârsta să își deschidă un anumit abonament, în ziua de azi chiar și acești operatori au început să scoată din oferta lor telefoanele ietfine.

Așadar, ținând cont de principalele preferințe ale seniorilor, precum simplitate, folosire ușoara, rezistență la diferite șocuri și apa sau praf, și un preț mic, am alcatuit un top al telefoanelor mobile încă existente pe piață perfecte pentru nevoile seniorilor.

 

Profoon PM-778 – 115 lei

Principalele caracteristici sunt: un ecran de 1,2”, meniu foarte simplu, butoane mari și ușor de tastat și un buton SOS care este conceput să sune 5 numere consecutiv, în caz că primul nu răspunde.

Telefonul mai dispune și de o lanternă și radio Fm.

 

Fysic FM-7500

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Acesta costă 155 de lei și la fel ca cel menționat anterior, are taste mari, un meniu simplu de folosit, buton de panică și o interfață perfectă pentru seniori.

 

Allview D1 Senior

Prețul acestuia pornește de la 179 de lei, însă este la fel de potrivit pentru seniori ca și cele de mai sus.

Are o formă rotundă cu margini rotunjite pentru a fi ușor de ținut în mână, taste mari și fonduri generoase și foarte lizibile.

Însă, cumva prețul mai ridicat se justifică datorită unei funcții extra foarte importantă.

Acesta dispune de butonul SOS, de panică, dar, pe lângă acesta, telefonul poate trimite contactelor de urgență mesaje în care este specificată adresa persoanei ce folosește telefonul.

Această adresă constă într-un link Google Maps și este obținută prin datele preluate de la antenele operatorului de telefonie.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Alcatel 2008G

Prețul lui pornește de la 169 de lei, dispune de un ecran destul de mare, 2,4”, și rezoluție QVGA.

Și bateria este una practică, cu o capacitate de 1400 mAh.

Telefonul este destul de ușor, având o greutate de doar 90 de grame și un microfon de atenuare a zgomotului de fundal.

Avantajele lui sunt lipsa butonului SOS și compatibilitatea doar cu rețelele 2G.

 

Fysic Fm-9700W

Prețul acestuia este de 363 de lei și vine la pachet cu un ecran de 2,4”, o rezoluție de 320 x 240 pixeli, o intrefață accesibila, cu caractere lizibile, butoane de dimensiuni mari, buton SOS, trei butoane de apelare rapida și un difuzor destul de performant.

Pe lângă acestea, telefonul mai dispune și de o cameră foto modestă, conectivitate la internet, bluetooth și o baterie de 1000 mAh, care permite o autonomie de până la 4 ore pentru convorbiri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bineînțeles că acestea sunt doar câteva dintre modelele disponibile pe piață.

Seniorii mai au cel puțin 10 modele din această gama din care pot alege, precum CAT B25, No. 1 A9, MyPhone Hammer 2 și multe altele.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...