Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Top cei mai buni sportivi ai României din toate timpurile

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere.

Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele ei, precum munți, dealuri, câmpii, și mare.

Pe de alta parte, din pricipina orașelor superbe, cu o istorie fascinantă, dar și din pricina oamenilor ce o populează.

De-a lungul timpului, diferiți oameni din diferite domenii ne-au facut mândrii că suntem români.

Actori, cântăreți, sportivi și oameni de afaceri au dovedit de-a lungul timpului că românii sunt ambițiosi, perseverenți și muncitori.

Una dintre cele mai cunoscute persoane din industria sportului este Simona Halep. Sportivei i-a placut încă de mică atât fotbalul, cât și tenisul. Ulterior s-a hotărât să practice doar tenis. Aceasta s-a facut remarcată în anul 2008 cand a câștigat primul premiu la Roland Garros.

În momentul de față, averea acesteia câștigată din tenis, dar și sponsorizări și publicitate este estimată la 37 de milioane de dolari.

Cristina Neagu este o altă personalitate de renume din lumea sportului.

Handbalistă de profesie, tânăra a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin în 2015. Dar aceasta nu a fost singura victorie măreață. Cristina Neagu a mai câștigat de două ori, în 2016 și în 2018, Balonul de Aur în handbalul feminin.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nadia Comăneci este numele sportivei gimnastă de care toata lumea a auzit.

Performanțele acesteia au răsunat în toată lumeă încă din anul 1976, când aceasta s-a clasat ca prima sportivă romancă inclusă în International Gymnastics Hall of Fame.

Tot atunci a fost numită și “Zeița de la Montreal”, fiind prima sportivă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic.

Au urmat numeroase premii, printre care 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice, o medalie de argint, una din bronz la sol, și multe altele.

 

 

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

 

Și Gheorge Hagi este un nume răsunator în lumea sportului, mai exact în cea a fotbalului.

Acesta a atins performanțe uimitoare de-a lungul carierei sale, a fost cel mai bun marcator al naționalei, a jucat și la Barcelona, Real Madrid, și Galatasaray.

Ulterior acesta a devenit antrenor al echipei Steaua, dar și al echipei naționale de fotbal a României.

Are o avere estimată la 45-47 milioane de dolari, și un hotel de 5 stele în Mamaia, care îi aduce un profit anual de 1,5 milioane de dolari.

Sportivi români talentați au existat dintotdeauna.

Personalitățile enumerate mai sus sunt doar câteva exemple.

Pe lângă aceștia, au facut și încă fac performanță sportivi precum Horia Tecău, Monica Niculescu,Cristian Chivu, Nicolae Martinescu și mulți alții.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Acest lucru ne dă convingerea că, deși sportul românesc nu mai este la același nivel cum a fost în anii trecuți, există totuși o șansă din partea sportivilor români de a face performanțâ.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...

Business

Magazinele online pot părea o idee foarte bună de business. Mulți tindem să credem că oricine își poate face un magazin online, cu o...