Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Cele mai practicate sporturi de iarnă

Pentru cei mai mulți dintre noi iarna este un prilej de relaxare și de distracție.

Deși zăpada și frigul de afară ne induc o stare de relaxare și odinnă, și sporturile de iarnă sunt bine-venite.

Și pe lângă faptul că ne ajută să ne relaxăm, să ne distrăm, acestea au și o mare contribuție în meținerea sănătății.

Unul dintre avantajele practicării sporturilor de iarnă este faptul că îți protejează inima și te ajută să previi bolile cardiovasculare, fără să trebuiască să depui prea mult efort.

Un studiu realizat de Fundația Canadiană pentru Inimă și Prevenirea Atacului de Cord a demonstrat că orice sport practicat iarna, fie că este unul dificil, sau unul mai puțin dificil, te ajută să obții o reducere a riscului bolilor de inimă sau a infarctului.

Este adevărat că odată cu venirea iernii și scăderea temperaturilor îți reduc motivația de a ieși afară și a face sport, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți în totalitate la sport pe o perioadă atât de lungă

Dimpotrivă, există numeroase sporturi atât pentru cei care așteaptă iarna cu nerăbdare tocmai pentru a le practica, dar și pentru cei mai puțin iubitori de frig și zăpadă.

Trebuie să ținem cont și de faptul că orice tip de sport, inclusiv sporturile de iarnă, ajută la îmbunătățirea condiției fizice și la întărirea sistemului imunitar.

Care sunt cele mai apreciate sporturi de iarnă și cât de benefice sunt acestea pentru organism?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Skiatul se află printre cele mai iubite sporturi de iarnă.

Încă de la primii fulgi de zăpadă și de la primele temperaturi scăzute, pârtiile de schi se deschid și își așteaptă iubitorii de ski, indiferent că sunt amatori sau profesioniști.

Pentru că sunt mulți cei care își doresc să practice acest sport mai mult de 2-3 luni pe an, cei care dețin pârtiile au găsit drept variantă optimă tunurile de zăpadă, pentru a putea extinde perioada de activitate peste sezonul estival, chiar până în luna aprilie.

Care sunt beneficiile acestui sport asupra sănătății?

Ei bine, practicând acest sport, toate grupele majore ale musculaturii corpului se vor antrena, și în același timp se va dezvolta și sistemul cardiovascular.

În același timp, îți vei antrena intens și echilibrul, pentru că skiatul este un sport ce se bazează pe viteză.

Este important să fim atenți și la echipament.

Gecile speciale de ski și pantalonii groși impermeabili sunt esențiali pentru a practica acest sport.

Patinajul este un sport ideal dacă îți dorești ceva cu mai puțină adrenalină, dar la fel de distractiv și benefic.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Patinajul ajută foarte mult în arderea energiei negative acumulate, fiind în același timp și un sport simplu, potrivit oricărei varste.

Practicând patinajul, vei obține mai multă flexibilitate și echilibru, dar îți vei dezvolta și musculatura inferioară.

Și săniușul se încadrează perfect în categoria sporturilor ușor de practicat, dar benefice pentru organism.

Este un sport potrivit pentru copii, însă poate fi practicat de toate categoriile de vârstă.

Deși pare greu de crezut că săniușul poate avea beneficii asupra sănătății, ei bine, trebuie să știți că practicând acest sport, se va dezvolta partea lombară, datorită încercărilor de a-ți menține echilibrul și de a ghida sania.

Joggingul este un sport potrivit și pentru cei care nu pot pleca într-o stațiune montană.

Alergatul pe zăpadă crește gradul de concentrare și coordonare a mișcărilor și în același timp dezvoltă și musculatura, și crește rezistența corpului.

Pentru cei care totuși pot ajunge la munte, drumețiile montane sunt recomandate chiar și de medicii specialiști.

Dacă nu stăpânești prea bine niciun sport, atunci poți opta pentru drumețiile montante.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sunt potritivite oricărei vârste și ai nevoie doar de un echipament potrivit.

Ca și beneficii asupra sănătății, acestea îmbunătățesc circulația sangvină, sporesc gradul de oxigenare al organismului, întăresc musculatura și au numeroase beneficii psihice.

În orice caz, și iarna este un prilej bun pentru a-ți dezvolta rezistența fizică, și, din fericire, pe lângă sporturile menționate mai sus mai există multe altele din care poți alege, în funcție de gradul de efort pe care vrei să îl depui și de propriile pasiuni.

Cel mai important este să te echipezi corespunzator activității pe care o vei practica, pentru a evita anumite accidente, răceli sau viroze.

Câteva modele de echipamente speciale pentru pârtie le poți găsi și pe acest site. 

 

 

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...