Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sanatate

Piercing-urile, frumusețe, îngrijire, și pericole

Încă de la naștere, fetelor li se dau câte un cercel în fiecare ureche.

Cu timpul, atât fetele, cât și băieții, își doresc să mai adauge câteva piercing-uri, în diferite părți ale corpului.

Iar acest lucru se întâmplă pentru că în general adolescenții își doresc să fie mai cool, sau pur și simplu pentru a evidenția propria personalitate.

Indiferent de motivul pentru care alegi să îți faci un piercing, este bine să te documentezi puțin înainte, să cunoști mai multe lucruri despre acest tip de intervenție, despre îngrijirea unui piercing, și evitarea problemelor, cum ar fi infecțiile.

  1. Pregătirea zonei în care va fi introdus piercing-ul.

Zona în care va fi introdus piercing-ul este sterilizată cu diferite substanțe, și bineînțeles, și materialele care vor fi folosite pentru acest proces.

Uneori, zona piercing-ului este anesteziată cu un anestezic local, însă nu întotdeauna, iar locul unde va fi poziționat piercing-ul se va însemna.

  1. Procedeul propriu-zis

După ce s-a ales zona viitorului cercel, locul este înțepat cu un ac iar bijuteria este înfiletată prin intermediul acului și trasă prin gaura rezultată.

Imediat după, poate apărea o mică sângerare, însă nu va fi ceva grav. De asta se va ocupa persoana care se ocupă să îți dea piercing-ul.

În general, durerea pe care o vei resimți poate fi comparată cu durerea unui vaccin, dacă alegi să faci această procedură la un profesionist.

Dacă durerea este prea mare, sau persistă prea mult, înseamnă că cel care s-a ocupat de procedura nu își cunoaște foarte bine profesia și a facut o anumită greșeală.

De altfel, pentru a evita astfel de situații neplăcute, este bine să nu consumi droguri, cafea sau alcool înainte de piercing, pentru că ar crește sensibilitatea la durere și cantitatea de sânge pierdut.

Advertisement. Scroll to continue reading.
  1. Durerea diferă de zona în care alegi să ai piercing-ul!

În general, există zone mai sensibile și zone mai puțin sensibile.

În ureche, în lob, de exemplu, durerea este mai mică și piercing-ul se vindecă mult mai repede.

Tot în ureche, dar în tragus sau în helix, durerea va fi puțin mai mare, iar piercing-ul se va vindeca mai greu.

Procesul de vindecare poate fi de până la 12 luni.

Aceeași situație poate avea loc și în zona septului, unde sunt mai mulți nervi.

  1. De ce se vindecă mai greu anumite piercing-uri?

Vindecarea unui piercing în lob durează aproximativ 4 săptămâni, iar în cartilaj în cel puțin 3 luni, pentru că în cel din urmă sângele nu se depozitează foarte bine.

Pe limbă, contrat aparențelor, vindecarea are loc mult mai repede, și anume în doar 2 săptămâni.

  1. Câte tipuri de piercing-uri există?

Există mai multe tipuri de piercing-uri, de la cele din urechi, în cartilajul superior, interior, sau în partea de jos a urechii.

Practic, în zona urechii, piercing-ul poate fi dat oriunde, în funcție de propria alegere.

Apoi, alte zone ale feței sunt sprâncele, buzele, nasul, limba, bărbia, sau chiar sânii.

Piercing-urile din nas, cele puse pe nări, își au originea în cultura indiană.

  1. În cât timp se poate vindeca piercing-ul?

După ce specialistul ți-a efectuat piercing-ul, clientul trebuie să își îngrijească zona respectivă timp de minimum 14 zile.

Substanțele cele mai recomandate sunt serul fiziologic și săpunul protex.

Advertisement. Scroll to continue reading.

În cazul în care apare o infecție la nivelul piercing-ului, se poate folosi o cremă cu antibiotic, cum este Diprogenta.

De-asemenea, bijuteria nu trebuie schimbată în mai puțin de 30 de zile, pentru că cea primită de la salon este din oțel medicinal, și schimbarea acesteia cu una din alt material va provoca infecție.

  1. Cine nu ar trebui să își facă piercing?

În primul rand, persoanele care au pielea foarte sensibilă ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face un piercing pentru că ele pot dezvolta alergii grave.

Pe de altă parte, nici cei care au suferit un atac de cord, sau au un sistem imunitar la pământ, nu ar trebui să își facă un piercing.

De-asemenea, persoanele care suferă de diabet, sau cele care urmează un tratament sub corticoterapie ar trebui să evite o astfel de procedură.

  1. Care sunt posibilele riscuri ale unui piercing?

În general, nu există riscuri pentru o astfel de procedură, doar în cazul în care nu este efectuată de un profesionist, sau nu este efectuată într-un mediu steril.

Piercing-urile făcute neprofesional pot declanșa complicații grave.

De multe ori pot apărea umflături locale, dar care se ameliorează în timp.

În ceea ce privește piercing-urile date în nas sau în sprânceană pot atinge sau pot răni nervul trigemen. Rezultatul ar fi paralizia zonelor respective ale nasului.

Și în cazul piercing-urilor executate în gură pot apărea diferite complicații la nivelul dinților.

Așadar, pot apărea diferite fracturi dentare din cauza unui piercing în limbă.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Și gingiile pot fi rănite de piercing-urile din interiorul gurii sau de pe buze, și, în anumite cazuri extreme, gingiile pot fi atât de iritate, încât pot cădea. Însă, asta se întâmplă extrem de rar, și doar daca piercing-ul nu a fost dat cum trebuia.

În ceea ce privește zona genitală, prin apariția unei răni deschise, ar putea fi transmise boli precum hepatită sau HIV.

În cazul în care zona piercing-ului este stimulată cu brutalitate, bijuteria poate chiar să taie pielea.

  1. Care este prețul unui piercing?

Prețurile piercing-urilor pot variata între 100 și 200 de lei, în funcție de zona pentru care optezi, sau de bijuteria folosită.

Așadar, dacă îți dorești un piercing, ține cont de cele enumerate mai sus, și abia mai apoi ia această decizie.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...