Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sanatate

Fațetele dentare – un moft sau o necesitate?

Fațetele dentare nu mai reprezintă de mult timp o necesitate.

Este adevarat, acestea sunt necesare în foarte multe cazuri, însă în majoritatea cazurilor oamenii apelează la ele din simplăa dorință de a avea dinți impecabili, deși dantura lor este una sănătoasă care nu are nevoie de fațete.

Această moda a fațetelor dentare a apărut datorită faptului că starurile ce pot fi văzute pe covorul roșu afișează un zâmbet perfect, un zâmbet care hipnotizează chiar, și care de cele mai multe ori este dat de fațetele dentare.

Odată cu apariția acestora, oamenii au început să creadă că au nevoie de ele cu adevărat.

Din ce motive?

Unele dintre motivele pe care le invocă oamenii, uneori ca simple scuze, pot fi: aliniamentul dinților, culoarea acestora, forma acestora și multe altele.

Este adevărat că nu foarte multe persoane au fost înzestrate cu o dantură frumoasă, ceea ce îi și face să o schimbe aproape în totalitate, fără să se gândească la riscurile ulterioare.

În primul rand, ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt niște plăci subțiri din ceramică ce sunt lipite pe suprafața dinților pentru a le oferi forma și culoarea dorită de pacient.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sănătatea dentară, practic, a căpătat un alt sens odată cu apariția fațetelor dentare.

Atunci când pacientul se hotărăște să apeleze la acest tip de intervenție, trebuie să știe că realizarea fiecărei fațete dentare se va face în funcție de trăsăturile feței, dimensiunile și poziția dinților.

Fațele dentare sunt folosite în estetica dentară, fiind soluția cea mai rapidă și eficientț în corectarea problemelor inestetice ale dinților.

Acestea sunt perfect compatibile cu smalțul dintelui natural și pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit.

De ce sunt total diferite de o albire dentară?

Pentru că acestea pot schimba în totalitate atât culoarea dintelui, dar și forma și poziția acestora.

De cele mai multe ori acestea reprezintă și o alternativă a aparatelor dentare.

Care sunt avantajele fațetelor dentare?

Fațetele dentare sunt cea mai recomandată intervenție estetică pentru pacienții care își doresc o transformare completă a dinților, însă fără ca sănătatea dinților să fie afectată.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Așadar, indiferent că vorbim despre tipul de fațete dentare no-prep, adică cele care nu necesită șlefuire, fie că vorbim despre fațetele dentare realizate cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM, sau despre fațetele dentare clasice, toate te vor ajuta să obții un zâmbet perfect.

Însă fațetele dentare mai au și alte avantaje, precum:

  1. Îmbunătățirea esteticii dinților

Acestea rezolvă diverse aspecte, precum colorațiile care nu dispar prin albire dentară, forma inestitică a dinților, spațiile interdentare sau înghesuirile dentare, fiind o alternativă la îndreptarea dinților cu aparate dentare.

 

  1. Dinții naturali sunt conservați

Fațetele dentare necesită o preparație minimală, structura naturală a dinților fiind salvată.

 

  1. Zâmbet îmbunătățit pe termen lung

Dacă sunt îngrijite corespunzător, fațetele dentare au o durată de viață de până la 20 de ani.

 

  1. Nu necesită albiri dentare ulterioare

Spre deosebire de dinții naturali, fațetele dentare nu se pătează și nu se colorează, astfel că nu este nevoie să le supui vreunei albiri dentare.

 

Influențează fațetele dentare încrederea de sine?

Specialiștii afirmă că o schimbare de acest gen poate influența enorm încrederea de sine a unei persoane.

Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică, 89% dintre pacienții care au ales tratamente de estetică dentară au observat îmbunătățiri în ceea ce privește încrederea sau stima de sine, iar cei din jur i-au considerat mai atrăgători.

Advertisement. Scroll to continue reading.

În final, probabil foarte mulți dintre noi ne dorim acest tip de intervenție, însă contează foarte mult și pretul, iar acesta nu este deloc unul accesibil.

În funcție de materialul din care sunt confecționate, de numărul de fațete pe care ți-l dorești, dar și de cabinetul stomatologic la care dorești să efectuezi procedura, costul acesteia poate ajunge chiar la 10.000 de euro.

În consecință, când te hotărăști să faci o astfel de intervenție la nivelul dinților, alege un medic stomatolog profesionist, care să îți ofere rezultatele dorite, dar care să aibă grijă și de sănătatea dinților naturali.

 

 

 

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...