Connect with us

Hi, what are you looking for?

Divertisment

Tatuajul, moda secolului 21, și etapele acestuia

De câțiva ani tatuajul a devenit foarte popular în rândul adolescenților, fiind recunoscut ca o modalitate de exprimare a propriei personalități.

Tatuajul nu este reprezentat doar de diferitele modele de desene imprimate pe o anumită zonă a corpului, pentru că de câțiva ani tatuajul se poate folosi și sub formă de machiaj cosmetic, cu rol de a corecta anumite defecte ale feței sau de a înfrumuseța anumite trăsături.

Acest proces de tatuare a pielii se realizează cu ajutorul unor ustensile speciale, prin introducerea de tuș colorat în stratul superficial al pielii.

De-asemenea, procesul se realizează fără anestezie, produce o sângerare destul de ușoară și este relativ dureros.

Cum decurge întregul proces?

Cu ajutorul unui aparat care realizează niște puncții în dermă, prin introducerea unui tuș special, se realizează aproape orice tip de imagine pe piele.

  1. Însă, prima etapă este cea în care artistul tatuator creează modelul, la baza căruia stau ideile clientului.

Modelul poate fi efectuat sub formă de desen, sau sub formă de poză(realism).

  1. Cea de-a doua etapă este cea în care tatuatorul își pregătește stencil-ul.

Mulți dintre tatuatori își pregătesc stancil-ul manual, însă mai sunt și persoane care preferă imprimanta termică.

  1. Cel de-al treilea pas este reprezentat de dezinfectarea și pregătirea zonei de tatuaj.

Această etapă este extrem de importantă, și i se acordă foarte multă atenție.

Produsele utilizate pentru a dezinfecta într-un salon de tatuat trebuie să fie aprobate de Ministerul Sănătății.

În general, se folosesc produse pe bază de alcool și săpunuri antiseptice.

De-asemenea, această etapă cuprinde și îndepărtarea părului de pe zona ce urmează să fie tatuată, cu un aparat de ras de unică folosință.

Advertisement. Scroll to continue reading.
  1. Cea de-a patra etapă este lipirea stencil-ului ca tatuaj.

În cadrul acestei etape, artistul lipește stencil-ul, și pentru a obține o acuratețe mai mare, artistul își poate trasa linii de reper cu markerul.

  1. Cel de-al cincilea pas este reprezentat de pregătirea standului, aparatului și cablurilor.

Artistul își pregătește standu-ul de lucru. Acesta dezinfectează stand-ul, mașinile de tatuat, cablurile, și chiar și sticlele de săpun, cu o soluție pe bază de alcool sau sterilizant la rece.

De cele mai multe ori este folosită și o masă sub formă de suport, și inclusiv aceasta este dezinfectată.

Așadar, în principiu, tot ce atinge atât clientul, cât și tatuatorul trebuie sterilizat și înfoliat.

  1. Cel de-al șaselea pas este reprezentat de stabilirea acelor, culorilor, și produselor necesare realizării tatuajului.

În funcție de modelul ales, tatuatorul va alege numărul, forma și dimensiunea acelor pe care le va folosi, dar și căpăcelele pentru tuș și culorile necesare pentru realizarea tatuajului.

De cele mai multe ori, pentru a-și facilita munca, artistul folosește un unt special sau vaselină medicinală pentru a permite acului să alunece mai bine și pentru a șterge surplusus de tuș.

  1. Ultima etapă constă în curățarea tatuajului, hidratarea acestuia cu o cremă specială și înfolierea acestuia cu o folie alimentară, care trebuie ținută doar câteva ore, însă există și anumite folii speciale care se pot ține pe tatuajul proaspăt până la 3 zile.

                                                   Mai poate fi șters tatuajul?

Acesta poate fi scos, metoda cea mai modernă de scoatere a tatuajelor fiind laserul, care nu lasă cicatrici foarte adânci, în comparație cu alte metode, precum cea chirurgicală sau chimicală.

Dacă îți dorești un tatuaj, trebuie să ții cont de faptul că acesta presupune o procedură destul de dureroasă, care necesită o perioadă de vindecare, și care nu poate fi șters fără a rămâne cicatrici.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...