Connect with us

Hi, what are you looking for?

Divertisment

Parfumul, cel mai puternic accesoriu

Parfumurile sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, în special de nobili.

De ce erau atât de iubite parfumurile?

Nobilii sau oamenii înstăriți, în general, le foloseau pentru că acestea confereau purtătorului un statut privilegiat, sau evidențiau faptul că acesta era de un rang înalt.

La început, esențele parfumate erau obținute din diferite ingrediente naturale, și erau considerate ca fiind ceva magic, pentru că se presupunea că aveau puteri tămăduitoare, eliminând impuritățile de la nivelul pielii.

Odată cu trecea timpului, oamenii nu le-au mai considerat esențe cu puteri tămăduitoare, și au devenit accesoriul de bază pentru orice femei.

Dintotdeauna, esențele de parfum purtate de femei au fost asociate cu puterea de seducție.

Însă, în zilele noastre, parfumurile sunt purtate atât de femei, cât și de bărbați.

Putem afirma cu ușurință faptul că parfumul ne caracterizează, pentru că aroma și intensitatea pe care o are spune multe despre persoana care îl poartă.

Ce rol are parfumul?

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. În primul rand, acesta are rolul de a induce o stare de bine celui care îl poartă.

 

 1. Acesta mai are rolul de a completa look-ul. Cu toții știm că indiferent cât de bine suntem îmbrăcați, odată ce purtăm parfum, look-ul va fi definit.

 

 1. Purtând o anumită aromă de parfum, creăm o amprentă olfactivă.Mai exact, de foarte multe ori se întâmplă ca o anumită persoană să își amintească de o altă persoană doar pentru ca a mirosit parfumul pe care respectiva persoana îl purta.

 

Desigur, am enumerat doar câteva roluri ale parfumului, însă mai sunt multe alte motive pentru care parfumul este un accesoriu unicat, bineînțeles și în funcție de persoană.

Ce trebuie să știm despre parfum este faptul că acesta se împarte în diferite familii olfactice, pe teme sau acorduri.

 1. Florale: parfumurile care sunt dominate de esența unei flori, sau combinația dintre mirosul mai multor tipuri de flori.

Cand acestea sunt concepute pe baza unei singuri flori, se numesc soliflore.

Un astfel de tip de parfum este cel al brandului Christian Dior, Diorissimo, pe bază de lăcrămioare.

 

 1. Chypre: parfumurile ce sunt produse dintr-un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli și labdanum.

 

 1. Aldehidicee: în această categorie se încadrează cele care incorporează o familie de substanțe chimice cunoscute sub numele de aldehide.

Primul parfum de acest tip a fost Chanel No 5, creat de Ernest Beaux în anul 1921.

 

 1. Fougere: parfumurile din această categorie au la bază lavanda, cumarin și mușchi de stejar. Această familie a fost denumită de altfel după parfumul Fougère Royale produs de Houbigant, primul care a creat acest tip de parfum.

 

 1. Piele: este o familie de parfumuri ce combină esențe de miere, tutun, lemn, și gudron de lemn, și dau un miros asemănător cu cel al pielii.

 

 

 1. Lemnoase: parfumuri în structura cărora domină esențele lemnoase, de cele mai multe ori, de lemn santal sau de cedru.

 

 

 1. Orientale/ambru: această clasă de parfumuri este foarte răspândită și combină esența de vanilie, sau esențe de natură animală cu esențe florale sau lemnoase.

 

 1. Citrice: parfumurile cu note citrice sunt deja veterane.

Dacă inainte acestea constau într-o bază de apa de colonie “răcoritoare”, datorită tenacității reduse a esențelor citrice, acum producerea de noi compuși aromatici a permis crearea unor noi parfumuri ce utilizează esențe citrice.

 

Din fericire, în ziua de astăzi există numeroase arome, dupa cum putem vedea, din care să ne alegem, pentru a ieși în evidență și, în același timp, pentru a ne simți confortabil cu parfumul pe care îl purtăm.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Există și câteva reguli de care trebuie să ții cont pentru a te bucura cu adevărat de proprietățile parfumului preferat.

 1. Ai grijă unde pulverizezi parfumul.

Este indicat să aplici esența de parfum în locurile în care pulsul este mai puternic, precum încheietura mâinii, interiorul cotului, sau în spatele urechii.

 

 1. Când îți alegi parfumul, mai întâi testează-l pe piele.

Înainte să îl achiziționezi, ai grijă să îl pulverizezi pe piele și să îl lași câteva minute, pentru a vedea cum interacționează acesta cu pielea ta.

 

 1. Ai grijă unde îți ți parfumul!

Cei mai mulți dintre noi le depozităm fie în baie, fie pe măsuța de toaletă, sau într-un sertar.

Indicat este să îl depozitezi într-un loc în care lumina nu este foarte puternică, nu este umiditate sau căldură, factori care sunt destul de dăunători pentru parfumul tău.

Se recomandă ca acesta să fie păstrat în partea de jos a frigiderului, pentru a te bucura cât mai mult de el.

 

 1. ține cont de piramida olfactivă!

Fiecare parfum este constituit dintr-o piramida olfactivă. Asta înseamnă că ingredientele prezentate în parfum sunt structurate pe 3 niveluri olfactive, și anume: note de vârf, note de mijloc, și note de bază.

Notele de vârf sunt cele care se percep și dispar primele, dar și cele care dau prospețimea parfumului.

Notele de mijloc persistă câteva ore și practic dau caracterul parfumului, iar notele de bază dau profunzime și sunt și cele mai persistente. De acestea din urmă te poți bucura până la sfârșitul zilei.

O întrebare pe care toți ne-o punem și care constituie o greșeală de foarte mult timp este următoarea: aplicăm parfum pe haine sau nu?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Răspunsul este nu!

În primul rand, pentru că aplicarea directă pe îmbrăcăminte ar putea lăsa pete.

În al doilea rand, pentru că extractul respectiv nu va da același miros ca atunci când se contopește cu pielea ta.

Iar în al treilea rand, dacă veți pulveriza parfum și pe haine, și pe piele, este posibil să obțineți un efect advers, pentru că parfumul se va simți mult prea puternic, și nu vor mai ieși în evidență notele sale de bază, ci doar intensitatea acestuia, ceea ce este total neindicat.

Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de un parfum care te caracterizează, care nu miroase prea puternic, ci doar atât cât trebuie, și care persistă cât mai mult pe piele, este esențial să acorzi puțin timp înainte să îl alegi, să studiezi gamele și brandurile care le produc, și abia apoi să îți alegi unul.

Dacă și tu ești în căutare de un parfum, care să fie exact pe gustul tău, dar la un preț accesibil, poți vizita site-ul bestvalue.eu, unde vei gasi o gamă variată din care să-ți poți alege preferatul.

 

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...