Connect with us

Hi, what are you looking for?

Divertisment

Eșecul: drumul către succes

De câte ori nu ne-am lovit fiecare dintre noi de eșec?

De ce ne este atât de frică de eșec? Ce reprezintă defapt esecul?

Schimbarea, dezvoltarea și succesul depind într-o oarecare măsură și de momentele de eșec prin care trecem și care, chiar dacă mulți dintre noi nu vrem să credem asta, ne formează și ne pregătesc pentru adevăratul succes.

Capabilitatea noastră de a vorbi despre eșecuri, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, este destul de limitată.

Sunt foarte multe persoane ce își doresc să ajungă lideri de succes însă nu își pot asuma faptul că pentru a avea succes este nevoie mai întâi să trecem prin momente de eșec.

Ideea de eșec îi face pe mulți să renunțe la propriile vise înainte ca măcar să încerce.

Oamenii în general urăsc să fie considerați niste persoane fără succes, dorindu-și să fie văzuți ca niște oameni învingători și puternici.

„Succesul este pentru cei mai mulţi oameni un gând cu puteri aproape magice. Posibilitatea de a reuşi sau de a deveni un învingător este un scop mitic. Oamenii îşi doresc să fie consideraţi „de succes” şi adesea sunt dispuşi să facă sacrificii enorme pentru a-şi atinge acest scop,” afirma Valentin Dolganiuc, Universitatea Succesului DEL.

Așadar, pentru a ajunge la succes, cu siguranță trebuie să ne confruntăm întâi cu eșecul. Lucurile mărețe întotdeauna vin în urma sacrificiilor și eforturilor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De ce trebuie să privim eșecul cu ochi buni?

Ei bine, sunt foarte multe motive pentru care ar trebui să mergem mai departe chiar și atunci când cunoaștem eșecul.

  1. Redefinește eșecul.

Eșecul este o componentă firească a vieții. În funcție de felul în care vedem noi această componentă, poate avea urmări pozitive, dar și urmări negative.

Încearcă să vezi eșecul într-un mod cât mai pozitiv, și astfel vei vedea că vei atrage doar lucruri pozitive.

 

  1. Învață din eșec!

Insuccesele reprezintă o oportunitate grea, dar eficientă, de a învăța și de a progresa.

De cele mai multe ori reușita duce la mulțumire de sine, complacere și stagnare.

 

  1. Consideră că eșecul face parte din acei pași către succes.

Succesul și eșecul nu sunt incompatibile.

Ține cont de faptul că majoritatea înfrângerilor sunt defapt competiții aflate în desfășurare, ce vor constitui succesul final.

 

  1. Identifică oportunitățile obținute în urma eșecurilor.

Deși este greu să îți dai seama ce rezultă bun dintr-un eșec, de cele mai multe ori, obstacolele pe care le întâmpinăm pot constitui succesul ulterior.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
  1. Privește dincolo de propria persoană.

Pe măsură ce vei privi dincolo de propria persoană, pe măsură ce vei analiza ceea ce se întâmplă în jurul tău, vei învăța să accepți altfel eșecul, și vei deveni mai puțin vulnerabil la eșecurile personale.

 

  1. Perseverează!

Nu renunța la propriul obiectiv indiferent de ce s-ar întâmpla.

Indiferent de cât de mult efort depui și câte eșecuri întâmpini, toate vor constitui o formulă vitală a succesului.

La modul în care privim lucrurile și în care percepem eșecul contribuie și stima de sine.

Este foarte important acest aspect deoarece va determina modul în care evaluăm realitatea și obstacolele pe care le avem de depășit pentru a atinge succesul.

Dacă vom avea o imgine de sine corectă, vom putea să analizăm corect orice situație, pentru că dacă ne cunoaștem și nu ne subestimăm, dar nici supraestimăm, vom ști care ne sunt calitățile și defectele, de ce suntem capabili, și de ce nu, și astfel vom acționa într-un mod rațional și eficient.

Dacă știm să ne cunoaștem atât calitățile, cât și defectele, le vom putea folosi pe toate transformându-le în propriile avantaje.

Pe de altă parte, o imagine exagerat de bună de sine ne poate face să disperăm și să ne autocriticăm mult prea aspru în caz de eșec.

În consecință, atât când vă aflați în momente de succes, cât și în cele de insucces, gândiți-vă la câteva lucruri esențiale:

Transformați eșecul în feedback, nu vă blamați pentru ce nu ați putut realiza încă, sărbătoriți orice moment de succes, și începeți cu pași mici, răbdare și ambiție, pentru că orice lucru măreț trebuie realizat în timp, nimic nu este ușor, și nimic nu se întâmplă peste noapte.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...