Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Merită să deschizi un magazin online?

Magazinele online pot părea o idee foarte bună de business.

Mulți tindem să credem că oricine își poate face un magazin online, cu o investiție minimă.

Însă, lucrurile nu stau deloc așa.

Există anumiți pași pe care trebuie să îi respectăm, un anumit buget pe care trebuie să îl avem deja, și bineințeles să venim cu o idee de produse care nu sunt deja în număr foarte mare pe piață.

Așadar, magazinul online este tot un magazin.

Pentru a avea un magazin online de succes, care să producă la fel de bine ca unul fizic, tot trebuie să știi să fii comerciant, să îți placă acest domeniu și să știi să aduci oamenilor lucruri de care nici ei nu știu că au nevoie încă.

Este adevărat, de ceva timp online-ul este o afacere profitabilă pentru că nu implică atâta bătaie de cap și atâtea costuri ca un magazin fizic, însă asta nu înseamnă că nu implică niciun fel de efort.

Este indicat ca cel care se hotărăște să își deschidă o afacere online, să țină cont în primul rând de ceea ce îi place și ce experiență sau cunoștințe are despre produsul pe care urmează să îl vândă.

Dacă vei vinde același produs care este deja în trend și pe care toată lumea deja îl achiziționează, cum ar fi măști de protecție, dezinfectant, ulei de avocado, boxe portabile etc., asta nu înseamnă că vei avea și succes.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Cum am menționat și mai sus, este foarte important să urmezi câțiva pași când te hotărăști să deschizi un magazin online, astfel șansele de a munci degeaba și de a-l închide în scurt timp vor scădea.

Primul pas prin care îți poți da seama dacă se merită să vinzi un anumit produs este să te gândești care sunt lucrurile tale de interes și să le cauți pe internet pentru a vedea și interesul celorlalți asupra acestora.

Verifică si review-urile, blogurile, magazinele reseller, precum Emag, și poți cauta chiar și discuții și păreri din diferite comunități și forumuri.

Stabilește de la bun început cărei categori de persoane se adresează produsul tău.

Există mai multe categorii însă cele mai mari sunt: produse necesare, produse de plăcere și produse de durere.

Cu alte cuvinte, există produse pe care oamenii le cumpără pentru ca au nevoie de ele, precum alimentele de bază, alimente pe care le cumpără doar din placere, nu și din nevoie, precum produsele de make-up, de skincare sau produsele vestimentar, și produse pe care le cumpără pentru a se trata, precum medicamentele.

La fel de important este să îți dai seama dacă gama de produse pe care tu o adresezi unui anumit public, poate satisface și nevoile acestuia.

Este foarte important ca oamenii să vadă o necesitate în acel produs, și nu doar un moft.

Pentru o persoană care este la început și nu vrea să investească o sumă prea mare de bani, este necesar să calculezi profitul.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Produsele pe care urmează să le vinzi trebuie să aiba o profitabilitate decenta.

Deasemenea, pentru început, produsele ar trebui să fie ușor de livrat și de depozitat, altfel va trebui să închei colaborări cu diferite spații comerciale și firme de curierat.

Cum am spus mai sus, analizează piața, încearcă să îți dai seama câte produse de acel gen sunt disponibile pe piață, câte alternative are avea clienții pentru a le cumpăra.

Cum îți poti da seama ce produse se vând cel mai bine, dar se găsesc cel mai greu?

Simplu!

Acordă atenți trendurilor de pe Google, competiției, reclamelor de pe rețelele de socializare Google, Youtube, Facebook, Instagram, verifică prețul produsului, pentru că dacă acesta este un produs accesibil pe care oamenii nu trebuie să cheltuiasca o avere, ai șanse mult mai mari să îl vinzi și tu, chiar dacă deja există pe piață într-o cantitate destul de mare.

Un pas la fel de important, sau poate cel mai important este să îți dai seama ce produse îți plac ție cel mai mult, fără ce produse n-ai putea trăi, pentru că dacă pe tine deja te atrage produsul respectiv, îl vei vinde mult mai bine.

Aceasta este și regula de aur în ceea ce privește comerțul. Trebuie să ai încredere în produsul pe care îl vinzi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...