Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Cele mai scumpe transferuri din lumea fotbalului

Performanța se plătește cu bani mulți în lumea sportului, și în special în cea a fotbalului.

Acest lucru este confirmat de sumele impresionante din transferuri.

Dacă acum ceva timp Barcelona, Real Madrid și United erau echipele cu cele mai scumpe transferuri, acum și echipe precum PSG, Liverpool, Manchester City, Juventus, Atletico și-au facut ușor ușor loc la masa bogaților din lumea fotbalului.

Deja știm că Messi, Neymar și Cristiano Ronaldo sunt cei mai scumpi jucători din lume, și acest lucru este confirmat atât pe teren, cât și în cifre.

Ultimul transfer al lui Neymar a costat nu mai puțin de 222 de milioane de euro, și acesta are toate motivele să se considere unul dintre ce mai buni jucători de fotbal din lume.

„Cu modestie o spun, simt că sunt cel mai bun jucător din lume. Messi și Cristiano Ronaldo sunt de pe altă planetă, așa că eu sunt numărul unu”,a afirmat Neymar în urmă cu ceva timp.

Și Messi are tot dreptul să se considere unul dintre cei mai buni și cei mai bine plătiți fotbaliști din lume.

În ultima perioadă s-a tot vehiculat faptul că Inter Milano îl vrea pe Messi în echipă și ar oferi pentru acesta nu mai puțin de 260 de milioane de euro.

Dacă acest transfer va avea loc, Messi va deveni cel mai scump jucător din istorie.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Până acum, pe primul loc în topul celor mai scumpe transferuri de fotbal se află transferul lui Neymar de la F.C Barcelona la Paris St Germain pentru care parizieni au plătit suma colosală de 222 de milioane de euro.

Odată cu acest transfer, brazilianul a devenit cel mai scump fotbalist din lume.

Până în acest moment, Neymar a demonstrat că a meritat investiția, acesta marcând 20 de goluri, oferind 12 pase decisive în toate cele 22 de prezențe din competițiile din Liga 1.

Pe locul 2 în acest top se află și transferul lui Kylian Mbappe, din vara lui 2017, al cărui preț s-a ridicat la suma de 145 de milioane de euro, și ulterior s-a mai plătit încă 35 de milioane de euro.

Cota actuală a lui Kylian Mbappe este de 180 de milioane de euro.

Pe locul 3 în top se află transferul lui Joao Felix, de la Benefica la Atletico Madrid, pentru care clubul madrilen a plătit 126 de milioane de euro.

Joao Felix a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor și să justifice suma impresionantă a transferului său.

Portughezul a marcat 8 goluri în cele 29 de partide jucate și a oferit 3 pase decisive, imediat după sosirea sa la Atletico Madrid.

Și echipa Barcelonei a primit o sumă frumoasă pentru transferul lui Philippe Cutinho de la Liverpool, care a costat-o mai exact 120 de milioane de euro în prima fază, și ulterior încă 40 de milioane de euro.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Și lista poate continua, pentru că ultimul în top 100 cele mai scumpe transferuri se află cel al lui Radamel Falcao de la Atletico Madrid la Monaco, în anul 2013, acesta având o valoare de 43 de milioane de euro.

Așadar, cluburile de fotbal nu se uită la bani când vine vorba de jucători buni, și de-a lungul timpului, majoritatea acestor jucători profesioniști și-au justificat investițiile de sute de milioane de euro.

 

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...