Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Ce este acest bitcoin din care oamenii scot milioane de euro?

De ceva timp, în România, tot auzim de bitcoin și de cum unii au devenit milionari în euro prin acesta, sau cum pur și simplu au câștigat un venit extra considerabil.

Dar ce este bitcoin-ul și de ce este atât de popular este întrebarea multora dintre noi.

În cuvinte tehnice, bitcoin este o criptomonedă, sau o monedă digitală, un activ digital care funcționează ca un mijloc de schimb valutar, și care, în funcție de cât de stabil este în privința prețului sau de cumpărare, poate deveni un mijloc de a genera venituri.

A fost inventat de Satoshi Nakamoto, care în 2009 a integrat mai multe idei care deja existau în comunitatea cypherpunk pentru a crea moneda digitală bitcoin.

Însă, cu timpul a devenit din ce în ce mai valoroasă, sau mai puțin valoroasă.

Și chiar de la mijlocul anilor 2010 până acum mai multe interprinderi și companii au început să accepte plăți în bitcoin, pe lângă monedele fiduciare actuale.

În prezent, nimeni nu controlează rețeaua bitcoin, aceasta fiind controlată de toți utilizatorii de bitcoin din toată lumea.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum funcționează bitcoin-ul și cum poți câștiga ceva bani folosindu-l, ei bine vei afla că este o simplă aplicație pe telefon sau un program pe PC, un portofel monetar care îți va permite să trimiți și să primești bani din el.

Nu este foarte greu de folosit, însă dacă nu știi cum să gestionezi banii pe care îi ai în acest portofel, probabil că nu vei câștiga alți bani.

Advertisement. Scroll to continue reading.

În prezent bitcoin se bucură de un numâr tot mai mare de utilizatori, fie persoane fizice, fie companii.

Restaurante, săli de fitness, diferite firme de avocatură și site-uri acceptă plata în bitcoin.

Este adevărat că încă este un concept relativ nou și nu toată lumea are încredere în el, iar acest lucru se datorează și faptului că mulți au pierdut bani deoarece nu au știut cum să îl gestioneze.

În orice caz, bitcoin-ul a luat un mare avânt, iar acest lucru este demonstrat și de faptul că doar în anul 2014 valoarea tuturor monedelor bitcoin aflate în circulație era de 8 miliarde de dolari.

Totuși, dacă inca te mai întrebi cum poți beneficia de bitcoin și cât de greu este să tranzacționezi pe această piață, trebuie să știi că să folosești moneda aceasta este mai ușor decât să faci cumpărături cu un card de debit sau de credit.

Îți poți descărca aplicația portofel, introduci câteva date și de aici totul este foarte ușor.

Urmărești ce se întâmplă în piața bitcoin, tranzacționezi și câștigi bani.

Care sunt avantajele cu care se laudă Bitcoin?

Printre cele mai cunoscute sunt libertatea plăților, pentru ca poți trimite bani oriunde, la orice oră.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nu există un anumit program în care poți face asta și ai control total asupra banilor tăi.

Beneficiezi de taxe mult mai mici iar la unele tranzacții nu ai nicio taxă, și, tot odată, riscurile se diminuează considerabil.

Ți se garantează securitate și control, dar și transparență și neutralitate.

Dacă îți dorești să tranzacționezi pe această piață dar încă ți-e teamp sp nu pierzi bani, este recomandat să începi investiția cu sume mici pentru a învăța mai întâi cum funcționează acest mecanism.

Ar putea sa te intereseze

Sport

Cele mai vechi descoperiri în privința practicării sportului sunt de mai bine de 30.000 de ani. Sportul este extrem de important în viața fiecăruia...

Sport

Dintotdeauna oamenii au fost interesați de lumea sportului. Sporturile precum fotbal, baschet, tenis, atletism și baseball au fost și incă sunt foarte populare, și...

Sport

România este o țară bogată din foarte multe puncte de vedere. Pe de-o parte, datorită naturii, care a adus într-o singură țară toate formele...

Sanatate

Mulți dintre noi nu înțelegem cum drogurile pot da o depedență atât de mare. Ce pot conține acele substanțe din droguri de dau dependență,...